
Nejraději soustružím ze dřeva ovocných stromů – třešně, hrušně a ořechu. Jejich dřevo je hutné, má většinou výraznou kresbu a zároveň příliš rychle netupí nástroje. Dalším favoritem je dub, který se ostatně hodí na cokoli.
Misky obvykle napouštím lněným olejem, po jeho vyschnutí přichází na řadu včelí vosk. Výsledný povrch je sametově hladký, ale na dotek dřevo působí stále přirozeně.


Drobné nedokonalosti ve dřevě obvykle nejsou na závadu, někdy zajímavě podtrhnou přírodní charakter materiálu.

Často se mě lidé ptají, jestli do dřevěných misek mohou dávat i jídlo. Samozřejmě, že ano! Veškeré použité ingredience jsou zdravotně nezávadné a dřevo je po napuštění olejem překvapivě odolné. Občas je vhodné povrch ošetřit třeba olivovým olejem.
Nádhera se divat na výrobky někoho kdo miluje pracovat se dřevem.
Mám tu čest vlastnit jednu ořechovou misku od mistra Jiřího.